MVO staat voor ons synoniem met duurzaam en sociaal. Mens en milieu centraal

Duurzaam

We vinden het belangrijk bij te dragen aan de bescherming van onze wereldwijde bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd. Daarom verwerken we uitsluitend FSC®- of PEFC-gecertificeerd plaatmateriaal.

Verder streven we naar minimale verspilling van materiaal en energie. Dat is niet alleen goed voor het milieu. Het is ook goed voor je portemonnee. Met onze zaagoptimalisatie bijvoorbeeld, halen we het maximale uit een plaat en beperken we restmateriaal.

Ook zetten we in op groene innovatie. Met een verbeterde isolatie van onze 3.000m2 bedrijfsruimte. Het investeren in stroombesparende techniek. En het gebruik van groene stroom. Onze facturen versturen we bij voorkeur digitaal. Zo beperken we onze carbon-footprint tot een minimum.

Sociaal

We zorgen goed voor onze medewerkers. En we geven graag iedereen een kans. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo werden we op de ‘Dag van de 1000 voorbeelden’ als sociaal ondernemer in het zonnetje gezet.

Als erkend leerbedrijf bieden we ook leerlingen van De Faam praktijkschool een leerwerkplek. Op deze manier helpen we leerlingen die in eerste instantie niet in staat zijn een reguliere opleiding voor voortgezet onderwijs met een diploma af te sluiten.

Maar ook de goede doelen vergeten we niet. Elk jaar kiezen we een ander goed doel om ze te ondersteunen met een financiële bijdrage.

Erkend leerbedrijf

Flens is door de SBB erkend als leerbedrijf. Dat zijn we voor de volgende opleidingen:

  • Ondernemend meubelmaker/ (scheeps)interieurbouwer
  • Werkvoorbereider meubelindustrie/ (scheeps)interieurbouw
  • Allround machinaal houtbewerker
  • Allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer
  • Machinaal houtbewerker
  • Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer
  • Assistent bouwen, wonen en onderhoud.