Groepsfoto van alle medewerkers in de Fabriekshal.

Passie voor meubel en interieurbouw zit in ons DNA, sinds 1938. Net als innovatie.

icon van toen naar nu.

Van toen naar nu

Onze geschiedenis gaat terug tot 1938. Dat jaar startte Piet Flens in Oostzaan een timmerfabriek voor grote series houten onderdelen en speelgoed.

Na de Tweede Wereldoorlog legt Flens zich meer en meer toe op interieurtoepassingen en complete meubels als kasten, zitmeubelen en keukens. Specialisatie volgt begin jaren tachtig met de toelevering aan bedrijven in de interieurbouw en meubelindustrie. Vandaag de dag richten wij ons op de verwerking van plaatmateriaal. Onze huidige producten zijn halffabricaten en eindproducten en kennen veel toepassingen voor kasten en meubels bij project-, kantoor- en winkelinrichtingen.

Flens is nog steeds een familiebedrijf, trots op wat geproduceerd wordt. Wij dragen grote zorg voor onze producten. Kwaliteit staat voorop. Door onze jarenlange ervaring, know-how en betrokkenheid, bieden wij onze klanten het juiste advies en technische ondersteuning die zij nodig hebben om een kwalitatief product in de markt te zetten. Of het nu gaat om enkele stuks of seriematige productie. Wij leveren altijd maatwerk.

icon innovatie

Innovatie

We zijn altijd op zoek naar innovatieve manieren om de kwaliteit te verhogen, de designmogelijkheden te vergroten of de montagetijd te verkorten. Zo zijn we met KLIK & KLAAR de enige Nederlandse licentiehouder van Threespine® Click Furnitue Technology van het Zweedse Välinge.

Aangesloten bij CBM

Wij zijn lid van CBM, de branchevereniging voor interieurbouw en meubelindustrie. Hierbij zijn zo’n 500 leden aangesloten die allen opereren binnen dezelfde CAO.

Een medewerker aan een kleinere zaagmachine.
icon werken bij Flens

Werken bij Flens?

Werken bij Flens betekent werken bij een bedrijf met liefde en passie voor vakwerk in meubel en interieurbouw. Samen met 25 collega’s zetten we ons in om de mooiste producties voor onze opdrachtgevers te maken. En denken we vooruit om ze nog beter van dienst te zijn. Vakmanschap en innovatie staan bij ons voorop. Daarom investeren we veel in onze collega’s. Om steeds beter in ons vak te worden en voorop te kunnen blijven lopen.

Een medewerker stelt de Kantverlijm machine in.
Vacatures

Heb jij affiniteit met hout, ben je technisch ingesteld en leergierig? Dan hebben wij een uitdagende functie voor jou beschikbaar!

ZZP-er

Ben jij zzp’er en kan je af en toe tijdelijk werk gebruiken? Wij hebben regelmatig grote projecten. En daar kunnen we op tijdelijke basis vaak extra handen bij gebruiken. Interesse? Schrijf je dan gelijk in als oproepkracht!

Zoek je een leuke stage

Flens BV is een erkend leerbedrijf en biedt jou een leuke en leerzame stage. Van productie tot werkvoorbereiding. Zowel voor het VMBO als het MBO. En zeker voor studenten van het Hout- en Meubileringscollege. Interesse? Stuur ons een kort berichtje met wie je bent, wat je zoekt, welke opleiding je doet en om welke stageperiode het gaat.

icon MVO

MVO staat voor ons synoniem met duurzaam en sociaal. Mens en milieu centraal

Duurzaam

We vinden het belangrijk bij te dragen aan de bescherming van onze wereldwijde bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd. Daarom verwerken we uitsluitend FSC®- of PEFC-gecertificeerd plaatmateriaal.

Verder streven we naar minimale verspilling van materiaal en energie. Dat is niet alleen goed voor het milieu. Het is ook goed voor je portemonnee. Met onze zaagoptimalisatie bijvoorbeeld, halen we het maximale uit een plaat en beperken we restmateriaal.

Ook zetten we in op groene innovatie. Met een verbeterde isolatie van onze 3.000m2 bedrijfsruimte. Het investeren in stroombesparende techniek. En het gebruik van groene stroom. Onze facturen versturen we bij voorkeur digitaal. Zo beperken we onze carbonfootprint tot een minimum.

Sociaal

We zorgen goed voor onze medewerkers. En we geven graag iedereen een kans. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo werden we op de ‘Dag van de 1000 voorbeelden’ als sociaal ondernemer in het zonnetje gezet.

Als erkend leerbedrijf bieden we ook leerlingen van De Faam praktijkschool een leerwerkplek. Op deze manier helpen we leerlingen die in eerste instantie niet in staat zijn een reguliere opleiding voor voortgezet onderwijs met een diploma af te sluiten.

Maar ook de goede doelen vergeten we niet. Elk jaar kiezen we een ander goed doel om ze te ondersteunen met een financiële bijdrage.

Erkend leerbedrijf

Flens is door de SBB erkend als leerbedrijf. Dat zijn we voor de volgende opleidingen:

  • Ondernemend meubelmaker/ (scheeps) interieurbouwer
  • Werkvoorbereider meubelindustrie/ (scheeps) interieurbouw
  • Allround machinaal houtbewerker
  • Allround meubelmaker/(scheeps) interieurbouwer
  • Machinaal houtbewerker
  • Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer
  • Assistent bouwen, wonen en onderhoud.