Passie voor meubel en interieurbouw zit als sinds 1938 in ons dna. Net als innovatie.

Van toen naar nu

Onze geschiedenis gaat terug tot 1938. Dat jaar startte Piet Flens in Oostzaan een timmerfabriek voor grote series houten onderdelen en speelgoed.

Na de Tweede Wereldoorlog legt Flens zich meer en meer toe op interieurtoepassingen en complete meubels als kasten, zitmeubelen en keukens. Specialisatie volgt begin jaren tachtig met de toelevering aan bedrijven in de interieurbouw en meubelindustrie. Vandaag de dag richten wij ons op de verwerking van plaatmateriaal. Onze huidige producten zijn halffabricaten en eindproducten en kennen veel toepassingen voor kasten en meubels bij project-, kantoor- en winkelinrichtingen.

Flens is nog steeds een familiebedrijf, trots op wat geproduceerd wordt. Wij dragen grote zorg voor onze producten. Kwaliteit staat voorop. Door onze jarenlange ervaring, know-how en betrokkenheid, bieden wij onze klanten het juiste advies en technische ondersteuning die zij nodig hebben om een kwalitatief product in de markt te zetten. Of het nu gaat om enkele stuks of seriematige productie, wij leveren altijd maatwerk.

Innovatie

We zijn altijd op zoek naar innovatieve manieren om de kwaliteit te verhogen, de designmogelijkheden te vergroten of de montagetijd te verkorten. Zo zijn we met KLIK & KLAAR de enige Nederlandse licentiehouder van Threespine® Click Furnitue Technology van het Zweedse Välinge.

Aangesloten bij CBM

Wij zijn lid van CBM, de branchevereniging voor interieurbouw en meubelindustrie. Hierbij zijn zo’n 500 leden aangesloten die allen opereren binnen dezelfde CAO.